Osiedle Nowa Gorzelnia

 

1 Gorzelnia front 1NOWA GORZELNIA – NOWE OBLICZE
Nowa Gorzelnia jest kontynuacją wybudowanego przez nas tuż obok Osiedla Apart Opieszyn. Całość tworzyć będzie nowe miejsce we Wrześni, nie tylko najbardziej ekskluzywne, wyróżniające się bogatą architekturą ale również miłe i wygodne dla mieszkańców.

Nowe budynki będą położone wśród terenów zielonych, a jednocześnie w ścisłym centrum Wrześni. Z okien apartamentowców będzie można podziwiać piękny widok na zieleń, ścieżki spacerowe i jedyny w swoim rodzaju staw oraz rzekę - Wrześnicę.
Architektura budynków nawiązuje swoim charakterem do dawnej działalności tego miejsca. Stara gorzelnia objawia się teraz w nowej odsłonie. O jej istnieniu przypomina przede wszystkim odrestaurowany i wkomponowany w zabudowania komin, tablica informacyjna, wystrój klatek schodowych, nazwy pięter jak np. Słodownia, Destylownia oraz sama nazwa osiedla „Nowa Gorzelnia”

Zadbaliśmy aby to miejsce wyróżniało się na tle innych inwestycji, miało swój charakter, indywidualizm a jednocześnie przypilnowaliśmy aby cena za lokale nie była wyższa niż sprzedanego obok Osiedla Apart Opieszyn.

Gorzelnia goraETAPY INWESTYCJI

Inwestycja została podzielona na trzy etapy realizacji.
W I etapie i II etapie powstanie budynek 4-piętrowy obejmujący 41 mieszkań oraz lokale handlowo-usługowe w parterze o łącznej powierzchni ok. 800m2.
Znajdą się tutaj mieszkania 1,2,3,4-pokojowe o metrażach od 26 do 65m2.
Zakończenie I etapu budowy planowane jest na wrzesień 2018, a II na kwiecień 2019roku. 
W III etapie powstanie drugi budynek 4-piętrowy obejmujący łącznie 21 mieszkań.
Tutaj pojawią się mieszkania 2 i 3-pokojowe o powierzchni od 30 do 63m2.
Konstrukcja budynków umożliwia łączenie mieszkań i tworzenie na życzenie dużych apartamentów.

Co wyróżnia Osiedle Nowa Gorzelnia ?

LOKALIZACJA

Niewątpliwym atutem inwestycji jest lokalizacja.
Jest to idealne połączenie spokoju, dużej ilości zieleni z bardzo szybkim dostępem do ścisłego centrum Wrześni. Położenie budynków przy parku czyni tą inwestycję niepowtarzalną i wyjątkową!
W pobliżu osiedla znajduje się szkoła średnia, podstawowa, gimnazjum i liceum, plac zabaw, market Kaufland i galeria handlowa Karuzela. Kilka minut spaceru dzieli nas od rynku wrzesińskiego i wszystkich urzędów.
Osiedle posiada idealne połączenie z największą inwestycją we Wrześni – fabryką Volkswagena i autostradą A2.

STANDARD I ARCHITEKTURA

Budynki będą posiadały 4 kondygnacje nadziemne oraz 1 podziemną w której znajdzie się hala garażowa zabezpieczająca potrzeby parkingowe mieszkańców oraz skrytki lokatorskie i ogólnodostępna rowerownia.
Taka niska zabudowa czyni osiedle bardziej przyjazne i kameralne.
Budynki zostaną wyposażone w windy, instalację domofonową, telewizyjną i internetową.

Zadbaliśmy również o bezpieczeństwo mieszkańców przygotowując instalacje pod monitoring.
Mieszkania będą wyposażone w jeden lub dwa balkony, a niektóre również w przestronne, częściowo zielone tarasy.
Z okien rozpościerać się będzie widok na staw, market, zielony dziedziniec bądź rzekę Wrześnicę.



Elewacja budynku utrzymana jest w kolorystyce bieli i szarości, uwydatniając piękno i różnorodność naturalnych cegieł z których wybudowane będą ściany parteru.
Nowoczesne balustrady ze stali nierdzewnej na balkonach w połączeniu ze szkłem dodadzą elewacji nowoczesnego charakteru.
Niewątpliwym elementem nawiązującym do dawnego charakteru ówczesnej gorzelni jest zabytkowy komin, który został odrestaurowany i wpasowany w nowoczesną bryłę budynku.Budynki zostały wyposażone w trzy cichobieżne windy.

Inwestycja „Nowa Gorzelnia” wychodzi naprzeciw potrzebom ludzi ceniących sobie wygodę życia w centrum miasta, ale jednocześnie pragnących uniknąć wielkomiejskiego zgiełku. Znajdujący się w pobliżu park oraz staw, tworzą przyjazne otoczenie zachęcające do spacerów i wypoczynku na świeżym powietrzu.
To inwestycja dla wymagających ludzi, ceniących komfort, bezpieczeństwo i zacisze własnego mieszkania.

INDYWIDUALIZM CZĘŚCI WSPÓLNYCH

Części wspólne budynków zostały zaprojektowane tak, jakby wnętrze mieszkania zaczynało się już przy wejściu do budynku. Obrazy, grafiki oraz nazwy kondygnacji takie jak np.: „Słodownia”,„Destylowania”, „Fermentownia” nawiązują do działalności gorzelni.

Na ścianach zastosowano wytrzymały tynk strukturalny o stonowanej kolorystyce. Niektóre fragmenty ścian obłożono cegłą która została pomalowana na kolor biały i zielony, a całość podświetlono paskami LED. Zieleń pojawia się również na drzwiach windy, hali garażowej i w drobnych dekoracjach korytarzy. Na podłodze zastosowano płyty granitowe w dwóch odcieniach szarości. W części wejścia płyty granitowe łączą się z kostką granitową. Czarne tragarze, poręcze oraz ciemne elementy dekoracyjne tworzą ponadczasowy kontrast czerni i bieli.

Klatki schodowe wykonane są według indywidualnego projektu z wykorzystaniem wysokiej jakości materiałów podłogowych, ściennych i oświetlenia. Wszystko po to, aby budynek zyskał oryginalne i nowoczesne wnętrze, a mieszkańcy mogli zapomnieć o remontach części wspólnych na wiele lat.

 1 1  1  1  1